1.10.13

Barcelona City Challenge

Els districtes de Barcelona competeixen per veure quin fa més quilòmetres damunt de la bicicleta! El Barcelona City Challenge és un concurs que clou els actes de la Setmana de la Mobilitat i que consisteix a comptabilitzar els km que recorren els ciclistes de la ciutat. Per participar, només cal inscriure's i escollir el teu districte (que és com escollir equip, no cal que hi visquis ni que hi circulis en bici ni que hi treballis). Després cal baixar-se l'aplicació per mòbil PlayToRide (o la versió per iPhone) i enregistrar amb el GPS tots els desplaçaments en bici.



L'incentiu per tot plegat són premis pels participants, i col·lectivament, de la informació emmagatzemada, se'n treu una "aranya de trànsit": una fotografia de la mobilitat en bici que permet estudiar com es mouen els ciclistes i que ben usada permet millorar les infraestructures ciclistes.

Si teniu una mica de memòria, recordareu que diverses ciutats europees van competir l'any 2012 i tot i no guanyar, en vam treure unes dades molt interessants: