3.4.13

La ruta de la Tordera

La Tordera a Sant Esteve de Palautordera
El delta de la Tordera
15 pobles del Maresme, la Selva i el Vallès s'han unit per tirar endavant una via verda que els uneixi tot seguint la Tordera des del seu naixement al Montseny fins la seva desembocadura entre Blanes i Malgrat. Hi hauria també un ramal alternatiu que seguiria la riera d'Arbúcies i un seguit d'itineraris circulars per descobrir el territori per on passaria aquest camí.

El projecte, que data de 2010, resta mig aturat per falta de finançament i els municipis intenten tirar-lo endavant de forma individual.

i podeu veure el projecte (PDF) que posa èmfasi en els beneficis econòmics d'una via verda d'aquestes característiques.

És una llàstima que per falta d'un finançament adequat aquests projectes que dinamitzarien molt el territori i que a la vegada crearien infraestructures de comunicació local triguin molt de temps en implementar-se i sovint amb infraestructures una mica precàries.

Vaig conèixer el delta del Tordera fa un parell d'anys i em va sorprendre gratament la zona. També conec una mica el Montseny i crec que la ruta promet, de fet, ja estava mirant de com enllaçar el coll de Sant Marçal amb Arbúcies per fer una circular...