8.10.11

Ruta per la Bal de Barrosa (Bielsa)

Poques vegades una ruta tant curta ens permet l'accés a un escenari pirinenc tant impressionant com el circ de Barrosa on s'alcen cims tant emblemàtics com la Munia o el Robiñera.

Distància i desnivell: 4 km i +300m aproximadament

Aproximació: Ascendint la vall de Bielsa cap al túnel amb França, passada l'antiga aduana i abans de creuar el riu, trobem a mà dreta una pista que ascendeix la vall de Barrosa.

Descripció: La pista ascendeix passant per les restes d'un antic complex miner i continua fins a una captació d'aigua. A partir d'aquest punt la pista està abandonada i trobarem herba i roques que dificultaran la ciclabilitat, però el paisatge compensa les dificultats almenys fins a trobar el riu. La continuació fins al refugi la deixo pels més agosarats, però pot ser interessant caminar 10 minuts per tenir una vista més completa del circ de Barrosa.

El descens es fa pel mateix camí. Si esteu interessats en explotacions mineres trobareu diversos plafons que us explicaran el seu funcionament. El bany al riu Barrosa pot ser un bon complement pels que no els hi faci por el fred!