19.10.11

Col·lisió cotxe-bici en un camí de terra

Ahir m'explicaven que un grup de ciclistes havia tingut una col·lisió amb un cotxe en el camí de la llera del riu Llobregat a l'altura de Pallejà. Només un ciclista en va resultar lleument ferit i el cotxe una mica abonyegat. El cotxe venia per la dreta passant per sota un túnel (travessant l'autovia i les vies del tren) i no va parar per incorporar-se al camí del marge dret del riu en un punt sense visibilitat.

El camí de la llera del riu Llobregat (i en especial el del marge dret) no té pràcticament senyalització i per tant es fa difícil dir si tenia prioritat el de la dreta. En tot cas, si enlloc de ciclistes haguessin estat vianants (o excursionistes) no hi hauria dubte de qui seria la culpa.

Això va passar entre setmana i la sort va voler que només un dels ciclistes en sortís ferit i de forma lleu, però hagués pogut ser tot el grup o hagués pogut passar en cap de setmana quan centenars de ciclistes recorren aquest camí.

Cal fer els canvis legislatius adequats per protegir els ciclistes de la mateixa forma que es protegeixen els vianants tal i com fan altres països europeus. Estaria bé que el camí del riu Llobregat estigués ben senyalitzat en ambdós costats, però sempre hi hauran camins de terra amb cruïlles on haurem d'extremar la precaució i com a ciclistes també hem de vetllar pel més dèbil que és el vianant.