19.1.11

Beure fins a mig litre de cervesa és sa (i no fa panxa)

Després de les males notícies de saber que practicar un excés d'esport de resistència podia provocar arítmies, avui tenim una bona notícia i la conclusió d'aquesta setmana és que hem de fer menys esport i beure més cervesa!
Ingerir fins a mig litre diari de cervesa no té conseqüències sobre la línia. El mite de la panxa cervesera l'ha enderrocat un estudi elaborat per l'Hospital Clínic, la Universitat de Barcelona i l'Institut de Salut Carlos III, per encàrrec del Col·legi Oficial de Metges d'Astúries. La conclusió a la qual arriben és clara: un consum moderat d'aquesta beguda no només no engreixa, sinó que redueix el risc de diabetis i hipertensió.

L'estudi explica que el ventre estrafet típic de certs perfils dels països saxons es deu a la combinació d'una ingesta molt més gran de cervesa, sumada a una cuina rica en greixos i una vida sedentària.

L'assaig s'ha realitzat a partir de 1.249 casos, homes i dones majors de 57 anys, que, per l'edat, tenen un major risc cardiovascular. Els autors sostenen que la dosi recomanada perquè sigui saludable és de dos gots diaris per a les dones i tres per als homes (sempre que mantinguin una dieta equilibrada i facin exercici moderat).
Vegeu també aquest 2 apunts: