27.5.10

Els Segways són legals?

Llegeixo que els Segways són il·legals a Dinamarca (Segways Illegal in Copenhagen) perquè no tenen l'homologació del ministeri d'indústria i intueixo que al nostre país passa més o menys el mateix.

Per si aneu una mica perduts, els Segways són un vehicles elèctrics de dues rodes que manté l'equilibri gràcies a uns sensors i on el conductor va de peu dret amb un manillar. Depenent del model, pot arribar a pesar uns 54 kg, agafar una velocitat màxima de 20 km/h i recórrer distàncies de fins a 40 km en alguns casos.

El problema del Segway és que és un vehicle nou que no encaixa en cap categoria i que no té homologació per circular per carrers i carreteres i com que és un vehicle en principi tampoc no pot circular per les voreres.

En usos recreatius s'està usant per fer visites turístiques a moltes ciutats i fins i tot per terrenys no asfaltats. També sembla que l'utilitzen algunes companyies de seguretat per serveis de vigilància de perímetres tancats o fins i tot algunes policies.

A la Wikipèdia anglesa podeu trobar més informació d'aquest vehicle i referències de com està la seva situació legal arreu del món.