21.4.10

De Cornellà Centre a l'Hospitalet Centre per la cornisa verda

Us proposo un itinerari per connectar Cornellà i l'Hospitalet utilitzant principalment zones verdes i voreres amples tot seguint la línia del tren que connecta aquestes ciutats, el que a l'Hospitalet anomenen la cornisa verda.

Distància: uns 3,5 km fins a l'Hospitalet Centre i uns 4 km fins al barri de Sant Josep.

Itinerari:
Sortim de l'Església de Cornellà per l'av. República Argentina i creuant una rotonda i després les vies del tren per les zones de vianants arribarem fins a l'avinguda Salvador Allende ja damunt de les vies del tren.

Continuarem amb una pujada suau fins a creuar un carrer que baixa cap a Can Mercader i el barril de l'Almeda. Pujarem una mica més fins arribar una zona que fa de mirador sobre les parts deltaiques de Cornellà i l'Hospitalet. Aviat trobarem la torre de la Miranda i continuarem altre cop amb una mica de pujada fins arribar a una rotonda que creuarem pel pas de vianants per situar-nos ja al terme municipal de l'Hospitalet.

Creuarem la Ronda de Dalt per una plaça dura i baixarem per un carrer amb força baixada fins arribar a incorporar-nos a un carrer de doble sentit. Continuarem baixant uns metres fins a girar a l'esquerra per entrar al parc de Can Boixeres.

Dins als parc seguirem rectes (vegeu foto) i a l'arribar a l'entrada d'un camp de futbol girarem a la dreta per encara una baixada que en durà fins darrera del palauet que dóna nom al parc. Farem la volta al palauet i trobarem diversos indicadors de la Ronda Verda que podem seguir fins a l'entrada del parc que passa per sota de les vies del tren.

En aquest punt podem continuar les indicacions de la Ronda Verda i dirigir-nos cap a la Rambla Just Oliveras o continuar per la Cornisa Verda uns 500 metres més per tal d'anar a altres barris d'aquesta ciutat. Baixant per la Rambla i agafant el carrer Barcelona fins a l'església arribarem ràpidament a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet.


Mostra Cornellà Centre - l'Hospitalet Centre per la Cornisa Verda en un mapa més gran

Alguns comentaris:

Amb aquest itinerari evitem la carretera de l'Hospitalet de Cornellà i a més a més connectem barris com Sant Ildefons i la Gavarra de Cornellà o Sant Feliu, Can Serra, la Florida i Sant Josep de l'Hospitalet, a més a més dels barris del Centre de ambdues poblacions.

El mapa adjunt mostra algunes de les connexions possibles.

Més informació: