22.4.09

Recorrent l'avinguda Vilanova de l'Hospitalet

Fa unes setmanes us comentava la inauguració de l'avinguda Vilanova de l'Hospitalet i que faltava el carril bici que el Pla Director de la Bicicleta d'aquest municipi preveia. Sembla que el carril es senyalitzarà sobre la vorera més propera a les vies del tren sense deixar espai als vianants, tot plegat, una manca de planificació i un senyal més d'una visió de la mobilitat tancada en el cotxe.

L'altra dia vaig recórrer un bon tros d'aquest futur itinerari ciclista i en vaig fer unes quantes fotos. Gràcies a les passarel·les de vianants (atenció baixeu el cap quan hi passeu!) és fàcil enllaçar l'avinguda Gran Via amb el carrer Enric Prat de la Riba (uns 2 km).



L'últim tram del recorregut (entre Carrilet i Prat de la Riba) es fa per la calçada. Arribats a Prat de la Riba es pot creuar per una passarel·la però de moment les obres impedeixen continuar (cap a la Torrassa) o creuar pels túnels soterranis existents (cap als barris de Sant Josep i el Centre).


Així doncs, a dia d'avui aquest itinerari ja ens permet recórrer una distància força important de forma bastant recta i evitant els cotxes. Esperem que la senyalització del carril prevegi la continuïtat de l'itinerari i els enllaços amb els diversos barris.



Mapa amb l'itinerari en vermell i alguns possibles enllaços en blau:


Mostra Avinguda Vilanova de l'Hospitalet de Llobregat en un mapa més gran


2 comentaris:

Santi ha dit...

L'altra dia vaig fer el mateix recorregut i la veritat es que em sembla molt optimista pensar que amb una mica de pintura podran convertir aixó en un carril bici.
A banda del que ja has comentat sobre el fet que es comparteix la vorera (no massa ampla) amb els vianants, tenim que l'access a alguna de les pasareles es fa mitjançant una rampa que inclou angles de 180º molts estrets, trenquen completament la continuïtat, fins al punt que has de posar peu a terra. Quan arribes a l'alçada de l'avinguda del Carrilet la conexió amb l'altra banda de la via es fa amb un tram d'escales. Per ultim la superficie de formigó que han posat a tot el reccoregut no es la més óptima per anar en bici.
En definitiva, que l'ajuntament no han pensat en la bici ni un sol segon.

Bici-Vici ha dit...

Absolutament d'acord amb tot el que dius! Ep, jo els angles de 180º els vaig fer sense posar el peu a terra! Però evidentment les passarel·les i túnels no estan pensats per a bicis i crec que ja existien tots abans de les obres.