8.1.09

El Bicing a Washington

El Periódico d'ahir publica un article titulat Bicicletes també per a l'hivern on parla del bicing a Washington on sembla que es va inaugurar a l'Abril amb una aposta bastant discreta: 120 bicicletes, 10 estacions i una tarifa anual de 40 dòlars per a lloguer de 3 hores. El resultat al meu entendre també ha estat discret: 900 persones inscrites i 100 viatges per dia. Tot i que la propera primavera el servei s'ampliarà de moment no es pot qualificar d'èxit.

L'article destaca que el trànsit salvatge de la capital americana ha estat un punt a favor de la bicicleta que es converteix en un mitjà de transport molt més àgil. Les nevades també col·lapsen la ciutat i fan que la bici sigui l'alternativa més ràpida, per això, els col·lectius ciclistes demanen a l'ajuntament que adapti mecànicament les bicicletes (que són com les de Barcelona) a les condicions atmosfèriques i donen consells per circular amb neu.

Actualitació: en aquest bloc també comenten la notícia. També podeu visitar la pàgina de l'Smart Bike: https://www.smartbikedc.com/