7.6.08

Menorca en bici

Menorca és una illa molt adequada per fer cicloturisme d'alforges, especialment fora de temporada, quan no fa tanta calor, les carreteres són més tranquiles i els allotjaments itinerants més fàcils de reservar. Essencialment hi ha dues rutes: la volta a l'illa arran de costa pel Camí de Cavalls i l'eix cicloturístic Maó - Ciutadella. Els problemes que hi havia amb els camins que travessen propietats privades sembla que actualment estan resolts.

La volta a l'illa pel Camí de Cavalls

És un camí que dóna la volta a l'illa per la costa. Requereix una BTT i el principal problema és que no és ciclable al 100%. Haurem de carregar la bici a coll per fer alguns trams, carregats amb alforges pot ser un problema.

L'eix cicloturístic Maó - Ciutadella 66 Km

De Maó a Ciutadella per carretera hi han uns 40 Km. Seguint aquesta ruta cicloturística allarguem aquesta distància a la vegada que ens allunyem de la concorreguda carretera que uneix aquestes dues ciutats i ens endinsem a la Menorca rural.

Els trams:
  1. Ciutadella - Ferreries: 16,5 Km
  2. Ferreries - Es Mercadal: 15,5 Km
  3. Es Mercadal - Alaior: 7,7 Km
  4. Alaior - Maó: 12 Km
  5. Maó - Es Castell: 8 Km
  6. Es Castell - Sant Lluís: 6 Km
El desnivell acumulat de les etapes més dures no crec que arribi als 300 metres (trams 1 i 2) i segurament el tram 2 és el que té alguna rampa més dura, però que compensa de sobres per ser segurament el tram amb un paisatge més espectacular. La majoria de trams transcorren per carreteres secundàries i camins rurals asfaltats, però també hi ha alguns trams de terra.

La gràcia d'aquesta ruta segurament és combinar-la amb altres rutes i fer circuits i escapades a diversos punts de la costa com els fars, s'Albufera, cales i també alguns dels monuments talaiòtics de l'illa.

Algunes idees més...

La volta a l'illa en BTT: hi ha fa anys que aquesta gent organitzen la "volta a l'illa" en BTT. Són 3 etapes que varien cada any i que intenten recórrer bona part de l'illa.

Algunes escapades que podríem fer a partir de l'eix Maó - Ciutadella:
  • Anar de Ciutadella a Punta Nati. Són 4 Km amb el voral pintat i que quan la carretera s'estreny el voral-bici ocupa tota la carretera.
  • Visitar s'Albufera des d'Es Grau i el cap de Favàritx
  • Visitar el Cap de Cavalleria
  • Recorrer el tram del camí d'en Kane que no pertany a la ruta cicloturista.
Us adjunto una foto d'una taula d'itineraris ciclistes que surt en un dels mapes que donen a les oficines d'informació turística.




Vegeu també:
Actualitzat: juliol de 2014