11.6.07

Actualitat del Bicing i de la bicicleta a Barcelona: noves xifres, usuaris inexperts...

Mentre el bicing arriba als 40.000 abonats (Bicing.com 6/6/2007) i s'amplia la xarxa amb 4 estacions més (Bicing.com 7/6/2007) continuen apareixen nous problemes, segons el titular sensacionalista d'El Periódico (10/6/2007) "Els usuaris del Bicing causen temor i queixes entre els vianants". El Periódico destaca que la major part d'usuaris de bicing no havien circulat mai abans per la ciutat en bicicleta i que per això i per por als cotxes la vorera es converteix en la ruta preferent quan s'acaba el carril bici, en la mateixa notícia Ole Thorson (President de la Federació Internacional de Vianants) diu que dels 11.000 ferits en accidents a Barcelona l'any passat no n'hi havia cap que fos a causa d'una bicicleta. La notícia té més declaracions interessants d'altres persones i també recorda que la nova ordenança de circulació entrarà en vigor a finals d'agost.

D'altra banda, a través del bloc d'en Marc Belzunces, m'assabento d'una notícia de la Vanguardia i trobo aquest gràfic de l'evolució del Bicing que reprodueixo (vegeu autoria i llicència).

La notícia de la Vanguardia (7/6/2007) parla dels punts negres de la circulació en bicicleta per Barcelona i a més a més l'autor ha elaborat un mapa de Google amb el punts negres.

Finalment, només comentar que també gràcies en Marc Belzunces, ja tenim el Bicing a la Viquipèdia.