22.2.06

Brompton and the city: 1000 quilòmetres

Altres vegades ja he citat les opinions i les experiències de l'usuari d'una bicicleta plegable Brompton i la seva circulació per Barcelona: Brompton and the city: 1000 quilòmetres

21.2.06

Una via verda al Vallès

Al BiciWiki recullen la notícia d'El Punt on es parla de la iniciativa ciutadana de crear una via verda on hi havia una antiga via de tren de FGC. Tant FGC com els ajuntaments de la zona veuen bé la iniciativa, però la Generalitat vol construir una carretera aprofitant aquest traçat.

15.2.06

Barcelona aprovarà el Pla Estratègic de la Bicicleta

Tot i que la notícia d'El Periódico no dóna detalls de quines mesures s'adoptaran, el pla està dotat amb 6 milions d'Euros a repartir en els propers 6 anys.
Font: BiciWiki: Barcelona Promocionar Us Bici

13.2.06

Suècia podria ser el primer país sense petroli

Llegeixo un article del The Guardian (Sweden plans to be world's first oil-free economy), en que es diu que Suècia ha planificat una transició en el consum d'energia per ja no dependre del petroli l'any 2020! També en parlen en la BBC en castellà.

A Catalunya tenim l'avantatge del clima que ens permet resoldre temes de consum energètic mitjançant la mobilitat en bicicleta. Però per altra banda, tenim una densitat de població molt superior i solucions com l'energia eòlica causen impactes paisatgístics que tenen més oposició social.

Actualment a Catalunya s'està aprovant el pla energètic però el nivell d'ambició crec que està molt llunyà del de Suècia.

Propostes d'ordenances al Biciwiki

El BiciWiki recull diverses propostes d'ordenances per modificar l'ordenança de circulació de Barcelona en els aspectes relacionats amb la bicicleta. La circulació de la bicicleta està regulada a nivell estatal pel codi de circulació i es pot ampliar a nivell municipal mitjançant ordenances.

7.2.06

El 22@ provarà noves tècniques de mobilitat i construcció de carrils bici

Aquesta notícia d'El Periódico comenta la nova ordenació del trànsit que es farà en la renovació del nou districte. Entre les mesures destaquen les zones 30 i carrils bici amb nous materials: BiciWiki: El 22 Arroba Renovara.

6.2.06

Camí verd del Vallès

El Camí verd del Vallès promou la construcció d'una Via Verda des de Rubí fins a Sant Quirze passant per Sant Cugat i Bellaterra. Podeu descarregar una prensentació i signar com a particular o com a entitat.

Article: "Atropello mortal en Calafell"

VILANOVA DIGITAL - Atropello mortal en Calafell: Aquest article reflexiona sobre els accidents de trànsit i la nostra societat. M'agrada també la cita que posa al final:
"Cuando veo un adulto en bicicleta, tengo esperanzas en la raza humana". H.G. WELLS